Водопостачання мікрорайону ЗАЗ покращиться

Днями на підвищувальній насосній станції третього підйому в мікрорайоні ЗАЗ спеціалістами КП «Чернігівводоканал» було проведено заміну насосної установки виробництва фірми WILO з чотирма насосами потужністю 2,2 кВт кожен, на нову, з аналогічними параметрами. Окрім цього, після травневих свят для очищення холодної води заплановано встановлення фільтру циклонного типу вітчизняного виробництва.

Юрій Федорченко, головний інженер КП «Чернігівводоканал»

Як повідомив головний інженер підприємства, насосна станція WILO в мікрорайоні ЗАЗ відпрацювала у цілодобовому режимі з листопада 2005 року, тобто вже 11 років. Зазначимо, що тільки за один рік насосною станцією перекачується 82 тисячі кубометрів води. В результаті зносу потребують капітального ремонту як двигуни, так і насосна частина обладнання.

В рамках інвестиційної програми керівництвом підприємства було прийняте рішення про закупівлю нової насосної установки. Вартість нового обладнання складає 360 тисяч гривень. З метою заощадження коштів роботи виконувалися силами підприємства.

Після проведення капітального ремонту та заміни деяких вузлів, демонтоване обладнання також буде задіяне у виробничій діяльності КП «Чернігівводоканал».

Крім цього, для покращення якості води в мікрорайоні ЗАЗ, на початку травня на підвищувальній насосній станції третього підйому за кошти підприємства буде встановлено фільтр циклонного типу.

Володимир Бендюк, слюсар підвищувальних установок КП «Чернігівводоканал»

Виконання усіх зазначених робіт надасть можливість і в подальшому забезпечувати якісне безперебійне водопостачання 4 тис. мешканців будинків, що проживають у зоні обслуговування підвищувальної насосної станції, а також вихованців дитячого садочка №22.  

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»   

 

 

 

26/04/2017

Написати нам