Водоканал: роботи виконуються за графіком

Планові ремонтні роботи по заміні магістральних водопроводів, люків оглядових колодязів та ремонту промислових та складських будівель продовжуються на об’єктах КП «Чернігівводоканал» у Чернігові. Нажаль, складні погодні умови цього року не сприяють проведенню реконструкцій та ремонтів. Але, не дивлячись на примхи природи, усі роботи поки що виконуються за графіком.

Реконструкцію водопроводу по вул. Гагаріна розпочато

За графіком, 10 травня стартував другий етап реконструкції магістрального сталевого водопроводу d = 300мм. Його замінюють на пластиковий водопровід d = 160мм. Роботи на вул. Гагаріна проводяться спеціалістами КП «Чернігівводоканал». Для забезпечення безпеки дорожнього руху правий бік вул. Гагаріна від вулиці Леоніда Пашина до вулиці Костомарівської було перекрито. І хоча автомобільний транспорт має змогу рухатися вздовж місця реконструкції, рух тролейбусів маршруту №5 тимчасово відмінено. Замість «п’ятірки»  перевезення пасажирів у напрямку вул. Гагаріна виконують автобуси №1 та №35. Відповідно до рішення виконкому Чернігівської міської ради №169 від 6 квітня 2017 року, обмеження руху по вул. Гагаріна триватиме до 1 серпня 2017 року. Після виконання робіт асфальтобетонне покриття на зазначеній ділянці дороги буде повністю відновлено.

Вулицю Гончу закрито до серпня

До 1 серпня 2017 року перекрито і вул. Гончу –  про це також йдеться в рішенні виконкому за №169 від 06/04/2017. Саме зараз тривають роботи по будівництву водопровідної камери на перехресті проспекту Перемоги та Гончої. Після завершення будівництва розпочнеться заміна сталевої труби на пластик, включно до вул. Київської. Заміна сталевих труб на пластикові проводиться корпорацією «Укртрансбуд» на підставі договору, укладеного з КП «Чернігівводоканал» на початку квітня. Вартість робіт складає 6, 867 млн. грн.

 

Триває заміна люків оглядових колодязів

У зв’язку з капітальним ремонтом доріг в Чернігові триває заміна люків оглядових колодязів водопровідної та каналізаційної мережі. Роботи виконуються силами ремонтно-будівельної бригади КП «Чернігівводоканал». Так, по проспекту Миру на ділянці проведення ремонту дорожнього покриття має бути замінено 31 люк, по вул. Мазепи – 48 люків. Також під реконструкцію підпадають колодязі по вул. Жабинського – 23 люки, Пушкіна – 31 люк, Преображенській – 37 люків, Гетьмана Полуботка – 105 люків та вул. О. Невського – 13 люків.  

Нажаль, погодні умови та низькі температури не сприяють виконанню і цих важливих для міста робіт – монтажна суміш, на яку встановлюються бетонні кільця та самі люки «працює» лише до температури +5 градусів, а при температурах до +20 градусів, час застигання суміші суттєво подовжується.

Розпочато ремонт дахів та утеплення приміщень

На каналізаційних очисних спорудах КП «Чернігівводоканал» (КОС) в селі Гущин Чернігівського району розпочато роботи з утеплення стін промислових будівель та ремонт дахів складських приміщень. Нажаль, і тут погодні умови заважають виконанню робіт. Але, відповідно до договору з фірмою «Вертикаль», яка виконує вищезазначені роботи, час на їх виконання ще є. Ремонтники запевняють, що усі роботи будуть виконані з належною якістю та у передбачені договорами строки.

 

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

10/05/2017

Написати нам