Вартість обслуговування лічильників води змінено

З 01.04.2018 вартість робіт, пов’язаних з обслуговуванням та повіркою лічильників холодної води, яку проводить КП «Чернігівводоканал», збільшується, – про це йдеться в наказі №100 від 27.03.2018, підписаного директором підприємства Сергієм Малявко. Також про зростання вартості робіт повідомило ТОВ «Водосервіс плюс».

Підставою для перегляду цін на такий вид послуг, як обслуговування лічильників холодної води в КП «Чернігівводоканал» стало підвищення заробітної плати відповідно до змін і доповнень до Галузевої угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на  2017 – 2018 роки, яку зареєстровано в Мінсоцполітики 19.02.2018  за № 5 та зміною інших складових витрат.

Таким чином, з 01.04.2018 вартість послуг з періодичної повірки, обслуговування та ремонту лічильників холодної води встановлюється відповідно до додатків

  • № 1 «Вартість послуг з періодичної повірки, ремонту та обслуговування лічильників холодної води діаметром 15 мм по КП «Чернігівводоканал» для населення»

  • № 2 «Вартість послуг з періодичної повірки, ремонту та обслуговування лічильників холодної води по КП «Чернігівводоканал» для підприємств, організацій та інших споживачів (крім населення)».

Замовлення приймаються за телефоном у Чернігові 4-25-43.

Де ще обслуговують лічильники?

Як повідомив директор ТОВ «Водосервіс плюс» Віктор Сосой, з 01.04.2018 ціни на обслуговування лічильників холодної та гарячої води на цьому підприємстві також переглянуті. З першого дня квітня вартість послуг збільшується. Нові ціни наведено у додатку до листа ТОВ «Водосервіс плюс».

Замовлення приймаються за адресою: м. Чернігів вул. Белова буд.2 к.21. Телефони для довідок: 3-00-62, 673-999 або шляхом заповення форми на сайті http://vodoserviceplus.com.ua/

За інформацією директора ТОВ "Факел К" на підприємстві діють наступні розцінки на проведення повірки лічильників холодної води:

Замовлення на проведення робіт з повірки лічильників холодної води ТОВ "Факел К" приймає за телефоном 0-636073123.

Щодо вартості послуг з обслуговування лічильників води у інших підприємств, які працюють на території міста Чернігова зазначимо: інформація про це до КП «Чернігівводоканал» не надходила.

Нагадаємо, що у зв’язку з прийняттям Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) виконала перерахунок вартості тарифів та вилучила з них витрати, пов’язані з обслуговуванням та повіркою загальнобудинкових та індивідуальних засобів обліку. Після набрання чинності постанов НКРЕКП зі структури тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення; послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) виведено витрати, пов’язані з обслуговуванням та повіркою засобів обліку холодної води.

Таким чином з 29 листопада 2017 року для мешканців багатоквартирних будинків, а з 17 грудня 2017 року для мешканців приватних будинків обслуговування та повірка засобів обліку холодної води стали платними, тобто, абоненти мають сплачувати за повірку лічильників за договірними цінами підприємствам, які надають такі послуги.

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

Зняття лічильника для проведення повірки без офіційного розпломбування тягне за собою штрафні санкції для споживача. В місті Чернігові розпломбування/опломбування лічильників холодної води можуть проводити виключно КП «Чернігівводоканал» та ТОВ «Водосервіс плюс». У працівників, які проводять зазначені роботи, наявність службового посвідчення з підписом керівника і печаткою підприємства є обов’язковою.

 

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

29/03/2018

Написати нам