В Чернігові поширюють фейкову інформацію

Інформацію, направлену на дискредитацію КП «Чернігівводоканал» останнім часом активно поширюють в Чернігові. В соціальних мережах та ЗМІ з’являються повідомлення про падіння у відкриті колодязі КП людей та тварин, що насправді не відповідає дійсності. Поширення неправдивої інформації керівництво КП «Чернігівводоканал» в першу чергу пов’язує з чітко визначеною позицією щодо зловживають та порушень, які були на підприємстві.

Остання недостовірна інформація про падіння у каналізаційний колодязь тварини була розповсюджена організацією «Зоошанс» 5 березня. В соцмережі було розміщено фото тварини, фото колодязя та адреса його знаходження. «Зоошанс» подає інформацію під гучною назвою: ЕЩЕ ОДНА ЖЕРТВА ХАЛАТНОСТИ СЛУЖБЫ КАНАЛИЗАЦИОННЫХ СЕТЕЙ ВОДОКАНАЛА...., щоб викликати у людей, які небайдужі до долі бездомних тварин, негативні емоції до комунального підприємства.

Виїздом аварійної бригади КП «Чернігівводоканал» на вказане у публікації місце було встановлено, що колодязь, про який йде мова, відноситься до колодязів зв’язку і вже давно не експлуатується, тому його належність встановити не можливо. КП «Чернігівводоканал» не має жодного відношення до вказаного колодязя. Фото колодязя, розміщене «Зоошансом» не відповідає стану та типу колодязя, що знаходиться на вулиці Незалежності.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал» звернулася до представника «Зоошанс» з проханням виправити неправдиву інформацію, але станом на 18 год.40 хв. 07/03/2017 інформація продовжує поширюватися.

Повідомляємо, що у 2017 році жодного повідомлення про випадки падіння людей або тварин  у оглядові колодязі водопровідних або каналізаційних мереж на території Чернігова до КП «Чернігівводоканал» від правоохоронців, рятувальників або громадян не надходило.

Наголошуємо, що КП «Чернігівводоканал» – єдине в Чернігові підприємство, яке миттєво реагує на повідомлення щодо відкритих оглядових колодязів незалежно від їхньої належності. Після визначення власника колодязя інформація передається представникам підприємств, відповідальних за їхню експлуатацію.

При виявленні відкритих колодязів, що належать КП «Чернігівводоканал», усунення аварійних ситуацій відбувається невідкладно! Окрім того, на підприємстві працює великий штат обхідників, які щодня оглядають стан каналізаційних та водопровідних колодязів.

Щодо колодязя по вулиці Незалежності, то сьогодні о 15 год.20 хв. інформація про нього була передана відповідальній особі міського Колл-центру для реагування.

Нагадуємо, що у разі виявлення відкритих оглядових колодязів на території Чернігова просимо повідомляти диспетчерську службу КП «Чернігівводоканал» за телефоном  (0462) 67-67-87 цілодобово.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

 

07/03/2017

Написати нам