Усунення аварійної ситуації на КОС триває

У середу, 13.03.2019 о 23.00 годині на території каналізаційних очисних споруд (КОС), які знаходяться на території Чернігівського району недалеко від с. Гущин, стався порив трубопроводу циркуляційного мулу діаметром 1000 мм. У зв’язку з цим скид стічних вод здійснюється згідно з проектом будівництва каналізаційних очисних споруд до моменту усунення аварії – в аварійний ставок-накопичувач.

На фото: місце усунення аварії 

Про аварійну ситуацію на каналізаційних очисних спорудах КП «Чернігівводоканал» повідомило Державну екологічну інспекцію в Чернігівській області, керівництво міста та служби, які здійснюють контроль над такими ситуаціями.

В ніч з 13 на 14 березня КП «Чернігівводоканал» було організовано аварійно-відновлювальні роботи на території каналізаційних очисних споруд. Аварійно-відновлювальні роботи тривають і станом на 10.00 годину 15.03.2019.

Причиною аварій стала корозія сталевих труб, які працюють в агресивному середовищі з моменту будівництва КОС.

Нагадаємо, що каналізаційні очисні споруди Чернігова будувались в 4 черги: 1-у чергу було введено в експлуатацію ще у 1961 році, а останню, четверту – у 1985 році. Керівництво КП «Чернігівводоканал» неодноразово наголошувало на негайній потребі в реконструкції каналізаційних очисних споруд. Чернігівська міська рада підтримує рішення щодо проведення реконструкції об’єкту, але, враховуючи той факт, що сума щорічних амортизаційних відрахувань на інвестиційні заходи по підприємству не перевищують $0,7 млн на рік, а вартість реалізації проекту реконструкції може скласти близько $37 млн, головним питанням залишається пошук шляхів фінансування проектних та будівельних робіт.

На фото: аварійний ставок-накопичувач на території КОС

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

 

15/03/2019

Написати нам