У Водоканала – нова техніка

Реагування на аварійні ситуації із засмічення каналізаційних мереж стане більш швидким, а саме прочищення – ефективнішим. В цьому працівникам Чернігівського водоканалу допоможе новенька спеціалізована техніка на базі автомобіля італійської компанії Iveco з встановленим в ньому каналопромивним комплексом голландского виробництва.

На спеціалізований автомобіль Водоканалом було витрачено понад 3,6 млн грн цільових коштів, які в 2017 році надійшли від промислових підприємств Чернігова, як сплата за скиди в каналізацію стоків з перевищенням гранично допустимих концентрацій.

У березні цього року «Чернігівводоканал» оголосив відкриті торги. В аукціоні, який відбувся у квітні, участь прийняли два українські підприємства. Згодом, з компанією «Імест-плюс», яка займається виробництвом каналопромивних систем і перемогла у аукціоні за ціно, був підписаний договір на постачання техніки.

Такий спеціалізований автомобіль у Чернігові в єдиному екземплярі. Транспорт пристосований до умов міста та оснащений спеціальною установкою для того, щоб під тиском промивати затори на каналізаційних мережах, – кажуть фахівці.

У понеділок, 21 серпня майстер-клас по роботі з новим комплексом для спеціалістів Чернігівводоканалу на одній з вулиць Чернігова провели представники компанії-постачальника. 

Щодня до диспетчерської служби «Водоканалу» надходить до 5 заявок щодо аварійних ситуацій, повязаних із засміченням каналізаційних мереж. Якщо раніше, для їх ліквідації залучали до 5 чоловік, то новий автомобіль дозволяє провести роботи силами двох працівників, а завдяки його маневреності під*їхати можна до будь-якого будинку міста.

22/08/2017

Написати нам