Щодо зменшення розміру плати за послуги з водопостачання та водовідведення

Питання – відповідь

 

Щодо зменшення розміру плати за послуги з водопостачання та водовідведення за період тимчасової відсутності споживача за місцем реєстрації.

Питання

Доброго дня! В будинку зареєстровано 3 особи, а фактично проживає дві, так як один з мешканців проживає в іншому населеному пункті. Що необхідно для того аби сплачувати за користування послугами КП «Чернігівводоканал» за двох осіб? З вдячністю Марія С.

 

Відповідь

У своїй роботі по нарахуванню споживачам за отримані послуги з водопостачання та водовідведення КП «Чернігівводоканал» керується безпосередньо Законом України «Про житлово-комунальні послуги» від 24.06.2004р, «Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» затвердженими постановою КМУ N 630 вiд 21.07.2005р.(далі - Правила).

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»: споживач має право на несплату вартості житлово-комунальних послуг за період тимчасової відсутності споживача та/або членів його сім'ї при відповідному документальному оформленні.

У відповідності до п. 29 Правил: споживач має право на зменшення розміру плати у разі тимчасової відсутності споживача та/або членів його сім'ї на підставі письмової заяви споживача та офіційного документа, що підтверджує його/їх відсутність (довідка з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби, відбування покарання).

Законодавством визначений чіткий перелік документів, які є офіційним підтвердженням тимчасової відсутності споживача, за його місцем реєстрації, та на підставі яких КП «Чернігівводоканал» проводить перерахунок плати за отримані послуги з водопостачання та водовідведення.

Документи подавати до абонентського відділу КП «Чернігівводоканал» за адресою: м. Чернігів, вул. Бєлова, 2.

Прийом населення проводиться без перерви на обід:

       понеділок-четвер з 8:00 до 17:00 години;

       п'ятниця з 8:00 до 16:00 години;

       кожна третя субота місяця –  з 8:00 до 14:00 години.

Телефони для довідок: 671-913, 670-112.

Інформаційна служба КП "Чернігівводоканал"

 

24/07/2017

Написати нам