Руйнація колектору продовжується

В четвер, 7 березня стався черговий провал каналізаційного колектору діаметром 700 мм по вулиці Глібова

Треба зазначити, що руйнація колектору розпочалася вже давно, а в 2018 році набула загрозливих масштабів. Так, влітку минулого року на перехресті вулиць Глібова – Орловська в колектор провалився вантажний автомобіль. А восени, тільки на ділянці кругу (перехрестя вулиці Глібова з вулицею Красносільського) ремонтними службами КП «Чернігівводоканал» було  засипано в провали понад 80 м3 ґрунту. До цього ж невідомо, який стан колектору під полотном дороги по вулиці Глібова і чи не стануть провали під асфальтобетонним покриттям черговою пасткою для автомобілів.

Через значне навантаження на колектор, відсутність обвідних шляхів для каналізаційних стоків з чималої частини міста, аварійних стан колектору на великій протяжності  та значну глибину залягання колектору, проведення аварійно-ремонтних робіт вважається неможливим і недоцільним.

Для розв’язання проблеми в 2018 році КП «Чернігівводоканал» було підготовлено проект «Реконструкції самопливного каналізаційного колектору по вулиці Глібова, Леоніда Пашина від перехрестя з вулицею Красносільського до каналізаційної насосної станції КНС-5 в м. Чернігові».

Проектними рішеннями передбачається заміна самопливного колектору довжиною понад 2 км. Зважаючи на те, що вартість даної реконструкції становить майже 78 млн. грн., і джерело фінансування відсутнє, КП «Чернігівводоканал» пропонуватиме поетапну реконструкцію колектору. Найбільш критичною є ділянка по вулиці Глібова від перехрестя з вулицею Красносільського до вулиці Орловська.

Невиконання заміни даної ділянки колектору найближчим часом, може призвести до аварійної ситуації, виходу неочищених стічних вод на поверхню та стане причиною обмеження у водопостачанні районів ЗАЗ, Масани, Подусівка на тривалий час, та, як наслідок, нестиме загрозу екологічній ситуації та здоров’ю мешканців міста.

Місце провалу колектору в черговий раз було засипано ґрунтом.

 

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

 

11/03/2019

Написати нам