Ремонтуючи дороги не треба забувати про мережі

З перших днів березня 2017 року «Чернігівводоканал» розпочав проведення планових ремонтів на території міста. Але, нажаль, окрім запланованих ремонтів службам підприємства доводиться виконувати чималу кількість аварійних робіт. Доволі часто ремонти доводиться виконувати на ділянках доріг, недавно відремонтованих капітальним ремонтом.

В першу чергу це пов’язано з тим, що з 548 км водопровідної мережі міста 33% вже відробило свій термін експлуатації та потребує заміни. Ще гірша ситуація з каналізаційною мережею. Станом на 2017 рік з 327 км каналізаційних мереж близько 76% відробило свій термін експлуатації.

Враховуючи те, що на 2017 рік з бюджету міста було виділено рекордні суми на проведення капітального ремонту доріг, мабуть, було б доцільним спочатку провести капітальний ремонт інженерних мереж, які залягають під дорожнім полотном.

У 2017 році, в рамках інвестиційної програми, «Чернігівводоканал» виконує ремонт кількох магістральних водопроводів та каналізаційних колекторів. Але коштів підприємства, закладених у тарифи, недостатньо для проведення капітальних ремонтів під усіма ділянками доріг, що будуть ремонтуватися.

Мабуть, щоб не проводити ремонти доріг на тих самих ділянках двічі, депутатам треба підходити до питання комплексно: виділяючи кошти на ремонти асфальту, треба не забувати про зношені мережі водопроводу та каналізації, теплотраси та дощову каналізацію, що під цими дорогами проходять.

На фото: усунення аварії на водопроводі по проспекту Перемоги

На фото: капітальний ремонт двох зруйнованих каналізаційних колодязів по вул. Шевченка

Інформаційна служба КП "Чернігівводоканал"

16/03/2017

Написати нам