Повідомляйте показники лічильників вчасно

Отримувачам пільг та субсидій необхідно вчасно передавати показники засобів обліку. 
У зв’язку з набранням чинності Порядку «Проведення органами Казначейства розрахунків, передбачених пунктом 8-1 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 березня 2002 року № 256, та взаємодії учасників таких розрахунків» затвердженого наказом Міністерства фінансів України №1 від 04.01.2018 р., змінився порядок відшкодування пільг і субсидій.
З 01.01.2018 р. перерахування коштів субвенцій на відшкодування пільг та субсидій здійснюється в межах фактичних обсягів споживання послуг, але не більше обсягу, призначеного за нормативами. 
Звертаємо увагу споживачів послуг, які мають пільги, субсидії та проводять розрахунки за послуги централізованого водопостачання і водовідведення за показниками приладів обліку, що відшкодування проводитимуться тільки за фактично спожиту воду. 
Якщо споживач не надав показники лічильників і, відповідно, у звітному місяці не було нарахувань, за цей період відшкодування пільг та субсидій не буде. В подальшому проведення перерахунку у зв’язку з відсутністю об’ємів споживання послуг не передбачено. 
Слід наголосити, що споживачі мають надавати фактичні показники лічильників вчасно – щомісяця із 20 до 28 числа кожного місяця. Зробити це можна як телефонами, які вказані у кожній квитанції, так і через мережу Інтернет в розділі "Особистий кабінет", або заповнивши форму електронного повідомлення на сайті water.cn.ua. 
Дотримуючись термінів подачі показників лічильників, споживачі зможуть отримати квитанції на оплату з правильними нарахуваннями та вчасно скористатися своїми пільгами.

Інформаційна служба КП "Чернігівводоканал" 

 

26/02/2018

Написати нам