По вулиці Київська мінятимуть і колектор

Сьогодні по вулиці Київська в Чернігові активно ведуться роботи по заміні водопроводу діаметром 500 мм: перша ділянка – від вулиці Гонча до вулиці Мстиславська. Але вже за тиждень на цій ділянці розпочнеться і заміна каналізаційного колектору – роботи будуть виконані в рамках інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал» на 2020 рік за власні кошти підприємства.

 

Заміна водопроводу триває

Аварійно-ремонтні роботи по вулиці Київська довелось розпочати наприкінці березня 2020 року через цілий ряд поривів водопроводу, які сталися у короткий проміжок часу.

Було прийняте рішення виконати не ремонт, а реконструкцію водопроводу, адже латання поривів не дало б гарантованого результату. Для того, щоб не паралізувати рух транспорту на території міста Чернігова, роботи було заплановано  в три етапи:

– на перехресті з вул. Гончою до перехрестя з вул. Мстиславська – з 25 березня 2020 року по 20 квітня 2020 року включно;

– на перехресті з вул. Мстиславська до перехрестя з вул. П’ятницькою – з 21 квітня 2020 року по 22 травня 2020 року включно;

– на перехресті з вул. П’ятницькою до перехрестя з проспектом Миру – з 23 травня 2020 року по 22 червня 2020 року включно.

 

В останню декаду квітня розпочнеться заміна колектору

Треба зазначити, що в планах КП «Чернігівводоканал», в рамках інвестиційної програми на 2020 рік, стояла заміна колектору по вул. Київська  від перехрестя з проспектом Миру до перехрестя з вулицею Гонча. Скоріш за все, через карантинні заходи цей проект було б відтерміновано. Але, у зв’язку з тим, що реконструкція водопроводу по вулиці Київська вже триває, було б не раціонально не замінити і колектор, який лежить паралельно з водопровідною трубою.

Через те, що роботи по вулиці Київська вже тривають, початок проведення робіт по реконструкції колектору було трохи прискорено. Реальна робота по заміні каналізаційного колектору розпочнеться вже через тиждень.

 

Що робитимуть з каналізаційним колектором

На даний час існуючий каналізаційний колектор, побудований в 60-х роках минулого сторіччя знаходиться в аварійному стані, тому проектом передбачається реконструкція існуючого самопливного каналізаційного колектору із сталевих труб Ø500 мм та чавунних Ø400 мм, від існуючого колодязя на перехресті проспекту Миру та вулиці Київська до існуючого колодязя на вулиці Мстиславська, із заміною на двошарові профільовані труби КОРСИС Ø630/535 мм протяжністю 358 м та заміна існуючого трубопроводу із чавунних труб Ø200 мм від підключення дитячого садка до перехрестя вулиці Гонча, на двошарові профільовані труби КОРСИС Ø630/535 мм, Ø500/427 мм, Ø400/343 мм, Ø315/271 мм,  протяжністю 197 м (в т. ч. 16 м в дві нитки).

В місцях під’єднання, зміни напрямку колектору та  на прямих ділянках  влаштовуються оглядові колодязі в кількості 15 шт. Колодязі прийняті круглими в плані із збірного залізобетону і складаються із плити днища, лоткової частини, робочої частини, перекриття і горловини з люком.

На перехресті вулиці Київська та вулиці Гонча на трасі існуючих колекторів Ø400 та Ø600 мм, які проходять по вулиці Гонча, влаштовуються оглядові каналізаційні камери в кількості 2 шт. Каналізаційні камери запроектовані прямокутними в плані із монолітного бетону лоткової та робочої частини, перекриття і горловини зі збірного залізобетону з люками. На перспективу, в районі вулиці Гонча передбачається оглядовий колодязь з підключенням до каналізаційної камери двошаровими профільованими трубами КОРСИС Ø500/427мм.

Заміна каналізаційного колектору по вулиці Гонча виконуватиметься за власні кошти підприємства і є другим масштабним проектом інвестиційної програми на 2020 рік.

Вартість робот з реконструкції колектору складає 11 046 065,71 грн з ПДВ. Виконавцем робіт після проведення процедури закупівлі визначено ТОВ "УТБ-ІНЖИНІРИНГ".

Нагадаємо, що реконструкція водопроводу по вулиці Промисловій від вул. Попудренка до вул. Музична на ділянці в 836 м добігає кінця – вже проведено випробування прокладеної труби Д=500 підвищеним тиском води та промивку водопроводу. Ці роботи також виконує ТОВ "УТБ-ІНЖИНІРИНГ".

 

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»  

  

 

 

 

15/04/2020

Написати нам