Півроку без холодної води

Понад півроку з кранів, холодної води в одному з будинків Чернігова йшов кип’яток. Комунальний ЖЕК на звернення мешканців відповідав банальними відписками, хоча кошти за обслуговування будинкових мереж отримує регулярно.

Не витримавши знущання ЖЕКу, громадяни звернулися на «гарячу лінію» Уряду. Помилково скаргу адресували КП «Чернігівводоканал», який, виїжджаючи за адресою заявника, попередив ЖЕК, що везе з собою міське телебачення.

Спрацювало миттєво! Проблему, яку не вирішували понад шість місяців, вирішили за півгодини. Представники ЖЕКу випередивши «водоканальців», відключили від гарячого водопостачання квартиру, що створювала проблеми і домовились з її власником про заміну змішувача.

В свою чергу КП «Чернігівводоканал» планує виставити рахунок ЖЕКу за виїзд спеціалістів. Адже це далеко не перший випадок, коли «Чернігівводоканал» змушений вирішувати проблеми, пов’язані з будинковими мережами: неприємний запах води, іржа та низький тиск у будинкових мережах здебільшого виникають саме через нерегулярне їх обслуговування.

Нагадаємо, що відповідальність Водоканалу розповсюджується:

  • по холодній воді – до зрізу стіни багатоквартирного будинку;
  • по каналізації – до першого колодязя біля будинку.

Далі, до квартири споживача – відповідальність організації, яка обслуговує будинок. І, якщо в квартирі проблемі з водопостачанням або водовідведенням, спочатку варто зв’язатися саме з організацією, яка обслуговує будинок – вона отримує кошти та відповідає за всі будинкові мережі.

Окремо треба зазначити, що в Чернігові, за пропозицією міського голови було створено комунальний Call-центр, який допомагає громадянам вирішувати подібні проблеми. Зателефонувати до Call-центру ЖКГ можна за безкоштовним телефоном 0-800-509-350.

У разі виникнення проблем з постачанням питної води або водовідведенням, радимо звертатися до аварійно-диспетчерської служби КП «Чернігівводоканал» за телефоном (0462) 67-67-87, який працює цілодобово.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

15/07/2017

Написати нам