На вулиці Промисловій цьогоріч копатимуть

Ще один масштабний проект з реконструкції в місті Чернігові заплановано на осінь 2019 року. Відповідно до затвердженої інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал» в жовтні має розпочатися реконструкція водопроводу по вулиці Промисловій від вул. Попудренка до вул. Музичної. Відповідно до результатів відкритих торгів договір на виконання цих робіт укладено з ТОВ «УТБ-ІНЖИНІРІНГ». Відповідно до умов договору договірна ціна робіт, що поручена підряднику складає 14 127 526 грн.

Що робитимуть

Проектом передбачається виконати роботи із заміни аварійного водопроводу зі сталевих труб Д = 500 мм по вул. Промисловій від колодязя водопроводу Д = 400 мм по вул. Попудренка до колодязя в місці підключення водопроводу Д = 300 мм по вул. Музична, загальною довжиною 836 м на новий із поліетиленових труб.  Також проектом передбачається  заміна існуючих водопровідних колодязів  та будівництво додаткових допоміжних колодязів для перепідключення діючих вуличних водопроводів. Запроектовано заміну існуючих засувок, іншої трубопровідної арматури, пожежних гідрантів, перепідключення існуючих абонентів. Термін експлуатації водопроводу – 30 років.

Навіщо потрібна реконструкція

Головна мета проекту – забезпечення надання безперебійних та якісних послуг з водопостачання.

Водопровід діаметром 500 мм по вул. Промисловій було побудовано зі сталевих труб у 1979 році. В результаті значного терміну експлуатації відбулося корозійне пошкодження стінок трубопроводу, зменшилась їх товщина та з'явилися вапнякові відкладення.

Обстеження водопроводу показало, що в результаті тривалої експлуатації труби зазнали корозійних пошкоджень, товщина їх стінок суттєво зменшилась, тож існує велика ймовірність виникнення аварійних ситуацій. У разі аварії водопостачання по даній ділянці водопроводу буде призупинено, що призведе до пониження тиску в районах ТЕЦ, музичної фабрики, Шерстянки.

Впровадження проекту передбачено Схемою оптимізації роботи систем централізованого водопостачання та водовідведення м. Чернігова.

Очікуваний ефект від впровадження проекту – безперебійне та якісне водопостачання мешканців міста, зменшення втрат води.

Ділянка водопроводу, який підлягає заміні, виконана зі сталевих труб діаметром 500 мм. Протягом 2017 року аварій на вказаній ділянці не було. Протягом 2018 року на трубопроводі сталося дві аварії.

Хто виконуватиме роботи

В серпні 2019 року відбулися відкриті торги на виконання робіт «Реконструкція водопроводу по вулиці Промисловій від вулиці Попудренка до вулиці Музичної в м.Чернігові». З документацією торгів та їх результатами можна ознайомитися за посиланням.

Договір на виконання робіт за результатами відкритих торгів було підписано 02.09.2019 з ТОВ «УТБ-ІНЖИНІРІНГ».

Про час перекриття дорожнього руху та переключення водопостачання існуючих абонентів буде повідомлено додатково. Схему організації дорожнього руху на місці проведення робіт після узгодження з Національною поліцією має оприлюднити виконавець робіт.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

09/09/2019

Написати нам