Хто намагається дестабілізувати ситуацію в Чернігові?

Сьогодні 17.02.24 чернігівські пабліки повідомили про те що декілька громадян з населеного пункту Новоселівка, яке відноситься до Киселівської громади, створили перешкоду руху автомобільного транспорту на околиці міста Чернігова на трасі в напрямку Новгород-Сіверського. Таким чином вони намагаються змусити комунальне підприємство "Чернігівводоканал" укласти договори на надання послуг з водопостачання з мешканцями села Новоселівка, яке знаходиться поза межами міста Чернігова і не підпорядковується Чернігівській міській раді

Треба зазначити, що на території села Новоселівка водопровідні мережі НЕ НАЛЕЖАТЬ комунальному підприємству "Чернігівводоканал" і свого часу будувалися за кошти і силами місцевої громади. Чернігівське водопостачальне підприємство, відповідно до норм діючого законодавства постачає воду до меж міста Чернігова, а далі цим питанням має опікуватись Киселівська громада, до якої відноситься село Новоселівка.

Наголосимо, що дане питання обговорювалось на нараді в Департаменті ЕТЗ та ЖКГ Чернігівської ОДА лише 6-го лютого 2024 року.

За результатами наради було передбачено ряд чітких заходів, направлених на усунення проблем з водозабезпечення села Новоселівка.

Зокрема, 7-го лютого 2024 року було укладено додаткову угоду між КП "Чернігівводоканал" та Киселівської сільською радою про водозабезпечення населеного пункту Новоселівка. Таким чином водопостачання Новоселівки продовжено до 30.06.24, про що КП "Чернігівводоканал" повідомило мешканців  села, які на минулому тижні звертались до центру обслуговування споживачів підприємства.

Подальше водозабезпечення населеного пункту цілком і повністю залежить від дій Киселівської селищної ради.

 

Судячи з того, що перекриття автотранспортної артерії на околиці міста Чернігова все ж таки відбулося 17 лютого 2024 року, складається враження що водопостачання села Новоселівка - лише привід для дестабілізації ситуації навколо обласного центру та безпосередньо комунального підприємства "Чернігівводоканал".

КП "Чернігівводоканал" звертається до правоохоронних органів з проханням розібратися в зазначеній ситуації і виявити організаторів заходу і реальні цілі, на які цей захід було направлено.

17/02/2024

Написати нам