Екологічна небезпека: «чорні» асенізатори

КП «Чернігівводоканал» постійно реалізує заходи, направлені на підвищення екологічної безпеки міста Чернігова та Чернігівського району. Підприємство займає активну позицію в напрямку боротьби з незаконним скидами каналізаційних стоків до дощової каналізації, або прямо до річки Стрижень в приватному секторі. Не припинялася боротьба і з нелегальними асенізаторами, які, заради копійчаної вигоди готові знищувати довкілля.   

Так, 11 жовтня 2021 року на території міста Чернігова в районі Подусівки працівниками КП "Чернігівводоканал" було зафіксовано асенізаційний автомобіль, який був завантажений побутовими відходами та рухався в північному напрямку на виїзд з міста. Зазначений автомобіль не перебував на обліку в КП "Чернігівводоканал", як автомобіль, що надає послуги з вивезення рідких побутових відходів на території Чернігова.

Враховуючи той факт, що автомобіль явно було завантажено рідкими побутовими відходами, працівники КП "Чернігівводоканал" проїхали за автівкою «до місця призначення». Кінцева точка маршруту знаходилась по вулиці Лісова в с. Полуботки, Чернігівського району.

Приїхавши на «місце призначення» водій асенізаційної машини розпочав зливати нечистоти в яму, яку було вкопано  неподалік від річки Стрижень.

Після того, як факт незаконного скидання рідких відходів було підтверджено, на місце подій за номером 102 було викликано оперативну групу Нацполіції та Державну екологічну інспекцію.  Для проведення експертизи було відібрано проби рідини, яку зливав водій автівки.

Інформацію щодо кримінального правопорушення за ч.1 ст. 239 Кримінального кодексу України співробітниками поліції було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Автомобіль, який перевозив рідкі побутові відходи - доправлено на спецмайданчик для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів.

Керівництво КП "Чернігівводоканал" висловлює подяку Державній екологічній інспекції, Чернігівській місцевій прокуратурі та Головному управлінню Національної поліції у Чернігівській області за оперативне реагування на повідомлення про правопорушення та припинення факту забруднення навколишнього природного середовища.

 

Нагадаємо, що на засіданні виконкому Чернігівської міської ради 18.03.21 виконавцем послуг з поводження з побутовими відходами (прийом рідких побутових відходів) визнано КП «Чернігівводоканал». З 01.04.21 в районі села Гущин на території каналізаційних очисних споруд міста працює сучасна станція приймання стоків типу STZ211, продуктивністю 60 мЗ/год, виробництва фірми ЕNКО (Польща). Стара станція по вулиці Ушинського закрита і згодом демонтована.

Підприємства, які надають послуги по вивезенню рідких побутових відходів уклали договори з КП «Чернігівводоканал», встановили GPS-трекери на асенізаційні машини для контролю за їх переміщенням та працюють на цілком законних засадах з дотриманням екологічних нормативів.

 

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»  

 

12/10/2021

Написати нам