До уваги споживачів сіл Киїнка, Трисвятська Слобода та Зарічне!

Враховуючи набрання чинності Постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2022 №85 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05 липня 2019 р. №690», керуючись нормами ч. 5 ст. 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», ст. ст. 633, 634 Цивільного кодексу України, 31.05.2022 комунальним підприємством «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради було опубліковано публічну пропозицію (оферту) про укладення публічного індивідуального договору приєднання про надання послуг з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення (далі – Договір) в тому числі для споживачів індивідуальних (садибних) житлових будинків.

Договір було розміщено на веб-сайті підприємства за посиланням https://water.cn.ua/files/laws/20220527-tipoviy-individualbniy-dogovir-na-saytpdf.pdf. Також зазначену інформацію було розміщено на рахунках, які надсилаються виконавцем послуг на адресу споживачів.

Керуючись абзацом 4 пункту 14 Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типові договори про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 №690 щодо якого публічні договори приєднання про надання комунальних послуг з власниками індивідуальних (садибних) житлових будинків вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті виконавця послуги такий власник не вчинив дій щодо відключення (відмови) від комунальної послуги, враховуючи опублікування договору 31.05.2022 датою укладення договору є 01.07.2022.

З огляду на зазначене послуга централізованого водопостачання в тому числі споживачам сіл Киїнка, Трисвятська Слобода та Зарічне наразі надається на умовах публічного Договору, що був укладений строком на один рік, тобто до 30.06.2023.

Відповідно до пункту 50 Договору, договір набирає чинності з моменту акцептування його споживачем, але не раніше ніж через 30 днів з моменту опублікування і діє протягом одного року з дати набрання чинності.

Згідно пункту 51 Договору, якщо за один місяць до закінчення строку дії цього договору жодна із сторін не повідомить письмово іншій стороні про відмову від договору, цей договір вважається продовженим на черговий однорічний строк.

Листом від 11.04.2023 вих №02-09/441 Киїнська сільська рада повідомила КП «Чернігівводоканал», що згідно з рішенням 14 сесії 8 скликання від 22.12.2022 року було створено КП «Киїнське», яке надаватиме послуги водопостачання споживачам, що приєднані до свердловини згода на передачу якої з комунальної власності територіальної громади міста Чернігова у комунальну власність Киїнської територіальної громади була надана рішенням Чернігівської міської ради №19/VIIІ-8 від 28 липня 2022 року.

Наразі за ініціативи Киїнської сільської ради створюється комісія у складі якої буде проведено передачу майна з комунальної власності територіальної громади міста Чернігова у комунальну власність Киїнської територіальної громади в тому числі свердловини з якої здійснюється водопостачання до споживачів сіл Киїнка, Трисвятська Слобода та Зарічне.

З огляду на зазначене у КП «Чернігівводоканал» буде відсутня технічна можливість у наданні послуг споживачам вказаних вище населених пунктів, що виключає можливість продовження дії строку Договору на черговий однорічний строк.

Враховуючи зазначене вище, КП «Чернігівводоканал» повідомляє про закінчення 30.06.2023 строку дії публічного індивідуального договору від 01.07.2022 зі споживачами сіл Киїнка, Трисвятська Слобода та Зарічне згідно додатку, що додається за посиланням:перелік споживачів

 

Адміністрація підприємства

29/05/2023

Написати нам