До уваги абонентів «Чернігівводоканал»!

Інформуємо, що з 02.08.2017 в Україні діє Закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», який передбачає обладнання всіх будинків лічильниками питної та гарячої води, за показниками яких будуть проводитись  розрахунки з абонентами (комерційний облік).

Лічильники питної та гарячої води, встановлені у абонентів, відповідно до Закону набувають статус вузлів розподільного обліку – вузол обліку, що забезпечує індивідуальний облік споживання відповідної комунальної послуги в будівлях, де налічуються два та більше споживачів.

Обсяги спожитої у будівлі гарячої, питної води, визначені за допомогою вузлів комерційного обліку, розподіляються між споживачами з урахуванням того, що:

1) у разі якщо частина води була витрачена на полив клумб і газонів, прибирання місць загального користування тощо, обсяг відповідно питної, гарячої води, що розподіляється між споживачами, зменшується на обсяг, витрачений на такі загальнобудинкові потреби, визначений на підставі показань відповідних вузлів обліку;

2) у разі якщо приміщення всіх споживачів у будівлі оснащені вузлами розподільного обліку гарячої, питної води, загальний обсяг спожитої у будівлі відповідно гарячої, питної води (крім обсягу, витраченого на загальнобудинкові потреби) розподіляється між споживачами відповідно до обсягу споживання за показаннями вузлів розподільного обліку.

Якщо виникає різниця між показаннями вузла комерційного обліку та обсягом води, визначеним як сума показань вузлів розподільного обліку, така різниця розподіляється відповідно до методики розподілу, затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства;

3) у разі якщо жодне приміщення у будівлі не оснащене вузлами розподільного обліку гарячої, питної води, загальний обсяг спожитої у будівлі відповідно гарячої, питної води (крім обсягу, витраченого на загальнобудинкові потреби) розподіляється між споживачами пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються такими послугами;

4) у разі якщо частина приміщень у будівлі оснащена вузлами розподільного обліку гарячої, питної води, а частина – не оснащена, обсяг відповідної комунальної послуги, спожитий споживачами у приміщеннях, оснащених вузлами розподільного обліку, встановлюється у розмірі, визначеному за допомогою таких вузлів, а загальний обсяг спожитої у будівлі відповідно гарячої, питної води (крім обсягу, витраченого на загальнобудинкові потреби та споживачами у приміщеннях, оснащених вузлами розподільного обліку) розподіляється між споживачами, приміщення яких не оснащені вузлами розподільного обліку, пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються такими послугами.

З метою захисту малозабезпечених верств населення, 28 лютого 2017 року рішенням 16 сесії Чернігівської міської ради була затверджена і діє «Програма встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки» (далі – Програма). Встановлення приладів обліку здійснюється за кошти міського бюджету одноразово громадянам, які отримують субсидію на сплату комунальних послуг.

Прийом заяв від громадян щодо включення до Програми ведеться в приміщенні абонентського відділу КП «Чернігівводоканал» за адресою: м. Чернігів, вул. Генерала Бєлова, 2. Довідки та консультації з цього питання можна отримати за телефоном в Чернігові: (0462) 614-662.

 

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

30/08/2017

Написати нам