До Програми розвитку інженерно-транспортної інфраструктури пропонують зміни

Рішенням виконкому Чернігівської міської ради від 16.09.2021 було погоджено внесення змін до «Програми розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору міста Чернігова на 2021-2025 роки». Ініціатором стало комунальне підприємство «Чернігівводоканал», яке виступило за комплексний підхід при реконструкції інфраструктури в приватному секторі міста Чернігова.

«У випадку проведення поточного або капітального ремонту доріг, тротуарів, будівництва мереж водопостачання та водовідведення, водовідведення дощових і талих вод необхідно погодити проєктну документацію з комунальним підприємством «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради (далі – КП «Чернігівводоканал») шляхом отримання висновку щодо необхідності проведення будівництва мереж водопостачання та/або водовідведення», – таке формулювання було запропоновано до тексту Програми рішенням виконкому від 16.09.2021.

З одного боку зміна підходу міської ради до питання реконструкції та будівництва мереж і доріг в приватному секторі «ускладнить життя» керівникам ОСН і, швидше за все, вимагатиме більше коштів через збільшення обсягів робіт. З іншого, як це не дивно звучить, комплексний підхід дозволить економити і кошти ОСН, і кошти міського бюджету.

Наприклад, сьогодні в Чернігові в рамках Програми розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору міста, за ініціативи ОСН в рамках Програми, при фінансування 80/20 виконується каналізування приватного сектору в районі вулиць Сіверянської, Ватутіна, Фабричної, Василенка, Колоскових, Толстого. Лише завдяки тому, що проєкт погоджувався з «Чернігівводоканал», комунальне підприємство мало можливість запропонувати місту паралельно з прокладанням каналізації, до початку асфальтування, на зазначених вулицях здійснити і заміну аварійного водопроводу.

Припустимо, якщо б виконувалось прокладання дощової каналізації або просто капремонт дороги (що не узгоджується з КП «Чернігівводоканал»), то і реконструкція водопроводу не розпочалася б. Як би виглядало, коли прямо по новому асфальту Водоканал розпочне усунення чергової аварії з наступним «латанням» дорожнього покриття?

За чий рахунок будуть виконуватись «додаткові» роботи, залежить від того, хто є власником мереж, що підлягають заміні або реконструкції. В районі вулиці Сіверянська водопровід є комунальним, тому і фінансування його реконструкції проводиться за кошти бюджету. Якби водопровід належав тому ж ОСН, до фінансування робіт довелося б долучитися і власнику мереж.  

Рішення щодо внесення змін до Програми прийматиме сесія Чернігівської міської ради.

 

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

 

 

17/09/2021

Написати нам