Чернігівводоканал розпочав благоустрій розкопок

З настанням сприятливих погодних умов підприємство активного взялося за відновлювання благоустрою на місцях проведення аварійно-ремонтних робіт. В найближчий час ремонтно-будівельній бригаді Чернігівводоканал доведеться привести до ладу близько 90 місць виконання аварійних робіт, які проводились у осіннє-зимовий період.  

Як відомо, восени, взимку та навесні кількість аварійних ситуацій на водопровідних мережах, за рахунок сезонного промерзання і морозного здимання ґрунтів, значно зростає. Після кожного аварійного ремонту Чернігівводоканал має виконувати благоустрій територій, тобто, відновлювати асфальтобетонне покриття на проїзних частинах доріг та наводити лад на зелених зонах міста. Але, у зимовий період це фізично неможливо. Тому за підприємством «накопичуються борги» по благоустрою, які доводиться усувати з настанням сприятливої погоди.

В цьому році, за рахунок більш складних погодних умов та загального погіршення стану мереж, тільки кількість розкопок сягнула 90 одиниць, більшість з яких – на проїзних частинах доріг. До цієї цифри треба додати провали, які виникають через незадовільний стан каналізаційних мереж та оглядових колодязів. Так що роботи у ремінників – хоч одбавляй!

В першу чергу, початок благоустрою територій пов’язаний з термінами запуску асфальтних заводів, які починають працювати при стабільних плюсових температурах повітря. З 1 квітня саме такі сприятливі умови і настали. Перший асфальт пішов на проїзні частини доріг в центральній частині міста. Адже відповідно нормативів, на вулицях з більш інтенсивним рухом, відновлювальні роботи мають бути виконані якнайшвидше. Взагалі, всі місця проведення аварійно-ремонтних робіт на проїзних частинах вулиць міста мають бути приведені до ладу в термін до 15.04.21.

Звичайно, що з усіма розкопками ремонтно-будівельна бригада підприємства самотужки не справиться. Тому, Чернігівводоканал долучатиме помічників – спеціалізовані дорожні підприємства міста. Відповідно до процедури закупівель заздалегідь було укладено відповідні договори, за якими з 01.04.21 також розпочалися роботи. В першу чергу дорожні підприємства будуть виконувати благоустрій розкопок, які виконувались на значній площі доріг. Це пов’язане з відсутністю катка на підприємстві. А без нього, лише невеликою вібротрамбовкою неможливо виконати укладання асфальтобетону на великих площах. При цьому підготовку усміх розкопок під асфальтування, як правило, КП «Чернігівводоканал» виконує власними силами.

Перелік місць розкопок з термінами благоустрою, КП «Чернігівводоканал» щоденно оприлюднює на сторінці підприємства у Фейсбук та Тtlegram

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

 

01/04/2021

Написати нам