Чернігівців запрошують взяти участь у реалізації Громадського бюджету

Цього місяця на зворотному боці квитанцій КП «Чернігівводоканал» та «КАТП-2528» чернігівці побачать оголошення про початок прийому проектів Громадського бюджету (Бюджету участі). 

 

 

Прийом пропозицій (проектів) Громадського бюджету (Бюджету участі) на наступний бюджетний рік розпочинається в Чернігові з 15 квітня. 

Громадський бюджет реалізується в нашому місті третій рік поспіль з метою залучення якомога більшої кількості чернігівців до розподілу частини коштів міського бюджету. Цей проект надає можливість жителям Чернігова вирішувати першочергові, на їх переконання, проблеми свого двору, вулиці, мікрорайону або міста. 

Прийом проектів триватиме до 31 травня. Потім вони перевірятимуться фахівцями профільних структурних підрозділів міськради (на реалістичність, можливість реалізувати проект впродовж року) і будуть направлені на загальноміське голосування, яке проводитиметься восени. Цьогорічні проекти-переможці реалізовуватимуться в 2018 році.

Загалом на всі проекти передбачена сума до 1 % затвердженого обсягу власних та закріплених доходів загального фонду міського бюджету на поточний бюджетний період, що цього року становитиме майже 9,6 млн грн.

Цього року в Чернігові працюють над тим, щоб голосувати за проекти Бюджету участі можна було не тільки на дільницях, а й у режимі on-line. Цим питанням зараз займаються спеціалісти ІТ-індустрії, аби можна було ідентифікувати місце реєстрації особи, яка голосує, та унеможливити голосування однієї людини двічі (як паперовим бюлетенем так і електронним).

Крім того, проекти у цьому році будуть поділятися на великі та малі. Пропонується встановити вартість для великих проектів від 300 тис. до 1,5 млн грн, а для малих – до 300 тис грн.  На реалізацію великих проектів передбачається спрямувати 75% коштів Бюджету участі, малих - 25%  (у минулі роки було 50 на 50).

 

Як і минулого року, прийом проектних пропозицій від жителів міста здійснюватиметься відділом звернень громадян міської ради (вул. Шевченка, 9). 

 

Попередня інформація на цю тему:

Про новації Бюджету участі-2017

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

05/04/2017

Написати нам