Аварійно-відновлювальні роботи тривають

На вулиці Шевченка в Чернігові тривають аварійно-відновлювальні роботи на каналізаційному колекторі діаметром 600 мм. Зазначений колектор було прокладено ще у 1964 році і він відпрацював свій термін експлуатації.

Другий тиждень тривають роботи по вулиці Шевченка навпроти будинку №48, що розташований неподалік Чернігівського тролейбусного управління. Роботи веде служба каналізаційних мереж КП «Чернігівводоканал».

Нагадаємо, що ввечері, 2 червня, під час проведення аварійно-ремонтних робіт на проїзній частині вулиці Шевченка, екскаватор, який стояв на тротуарі і виконував роботи, частково провалився під асфальтобетонне покриття тротуару. Як виявилося пізніше, через руйнацію самоплинного  колектору діаметром 600 мм, відбулося вимивання шару ґрунту з-під асфальту на ділянці до п’яти метрів. Саме на цій ділянці і стояв працюючий екскаватор і асфальт, під яким не було основи, просто не витримав навантаження. 

Як зазначають спеціалісти, вимивання ґрунту стало можливим через руйнацію верхньої частини самоплинного колектору, причиною якої, в свою чергу, стала газова корозія бетону, з якого виконаний колектор. Зазначений колектор було прокладено ще у 1964 році і він відпрацював свій термін експлуатації.

Після проведення промивки колектору та його обстеження шляхом телеметрії, було встановлено, що аварійною є ділянка довжиною близько 40 метрів. Було прийняте рішення провести санацію колектору пластиковою трубою діаметром 400 мм.

Для виконання робіт було закуплено каналізаційні труби українського виробництва. Але швидко провести санацію не вдалося: після завершення додаткового розкриття колектору виявилося, що труби лежать не прямо, а під невеликим кутом одна до одної. Цілком можливо, що заміну колектору шляхом санації виконати не вдасться. Через це розкопки по тротуару вулиці Шевченка можуть продовжитись і буде проведена повна заміна аварійної ділянки труби.

Служба каналізаційних мереж КП «Чернігівводоканал» планує завершити роботи до кінця тижня.

 

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

 

12/06/2017

Написати нам