Аварія на каналізаційному колекторі в Мар’їному гаю

На цьому та наступному тижні в Мар’їному гаю, що на розі вулиць Шевченка та Пушкіна, проводитимуться роботи по заміні ділянки каналізаційного колектору діаметром 600 мм.

Насправді, Мар’їн гай в Чернігові – це не парк або якесь місце для відпочинку, в чому за останні роки намагаються переконати мешканців міста політичні діячі. Мар’їн гай – це місце, в якому сходиться левова частина каналізаційних колекторів Чернігова. Адже саме поруч знаходиться головна насосна станція каналізації, яка щоденно перекачує до 80% стоків на очисні споруди в район села Гущин. Колектори прокладались тут в період з 60-х до початку 80-х років минулого сторіччя і вже давно відпрацювали свій ресурс, тому сьогодні їх стан дуже важко назвати задовільним.

В перший день листопада багато чернігівців бачили скопичення техніки КП «Чернігівводоканал» в районі Мар’їного гаю і, саме з цього приводу до аварійно-диспетчерської служби підприємства почали надходити телефонні запити.

Жодного секрету в тому, що відбувається на розі вулиць Шевченка – Пушкіна, немає. При промивці каналізаційного колектору 01.11.2018 та подальшому його дослідження з’ясувалося, що залізобетонна труба діаметром 600 мм повністю пропала. Фактично, стоки перетикали до КНС-1 по тунелю, який утворився в ґрунті. Тому було прийнято рішення про заміну ділянки колектору між двома колодязями. Буде прокладено пластикову трубу діаметром 600 мм довжиною близько 20 метрів. Роботи виконуються силами та засобами КП «Чернігівводоканал» за рахунок коштів підприємства.

Треба зазначити, що ділянка каналізаційного колектору в цьому районі запланована на реконструкцію вже на наступний рік. Окрім цього, на наступний рік, в планах каналізаційної служби КП «Чернігівводоканал» – заміна колекторів по вулиці Героїв Чорнобиля та Глібова. Там колектори також давно відпрацювали встановлені нормативами строки та знаходяться у незадовільному ставні.

 

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

02/11/2018

Написати нам