37 господарств Жавинки відключать від водопостачання

Історія з забезпеченням централізованим водопостачанням села Жавинка набігає кінця. Після тривалих і нелегких перемовин 183 з 220 домогосподарств села уклали договори на централізоване водопостачання. Станом на 10 лютого 37 домогосподарств не мають жодних юридичних стосунків з КП «Чернігівводоканал» і будуть відключені від центрального водопроводу найближчим часом.

Нагадаємо, що у вересні  2016 року КП «Чернігівводоканал» на прохання Киїнської сільської ради розпочало водопостачання села Жавинка Чернігівського району за умови:

  • укладання «прямих» договорів між власниками домогосподарств та КП «Чернігівводоканал»;
  • 100-відсоткового встановлення лічильників холодної води у всіх домогосподарствах.

Вимога про встановлення лічильників виникла після обговорення питання з власниками будинків, адже за нормативами, встановленими у місті Чернігові, при без обліковому споживанні води на кожну зареєстровану у помешканні особу нараховується 32,58 грн. на місяць, та додатково:

  • за полив присадибних ділянок у літній період з розрахунку 462 грн/сотка;
  • утримання худоби з розрахунку 250 грн/гол.

Для забезпечення 100-відсоткового встановлення лічильників, Киїнська сільська рада 6 скликання прийняла рішення від 14 липня 2015 року №31 і затвердила «Програму реформування та розвитку водопровідно-каналізаційного господарства Киїнської сільської ради 2015-2017 рр.», на підставі якої було закуплено прилади обліку холодної води. Ці прилади жителям села Жавинка видаються безкоштовно.

Стосовно укладення договорів на постачання холодної води Абонентський відділ КП «Чернігівводоканал» доклав максимум зусиль, щоб зі свого боку забезпечити виконання цієї умови. Станом на 1 грудня 2016 року умови, за яких гарантувалося забезпечення водопостачання села Жавинка, не були виконані жителями населеного пункту:

  • з 220 приватних домогосподарств договори на постачання холодної води уклали тільки 76;
  • прилади обліку на холодну воду встановили лише 69 домогосподарств;
  • сплачували за спожиту воду лише 65 домогосподарств.

Керівництвом КП «Чернігівводоканал» було прийняте рішення про відключення домогосподарств, які не уклали договорів та не сплачують за послуги. Про це були попереджені мешканці села, Киїнська сільська рада, Чернігівська районна адміністрація та Чернігівська районна рада.

У січні 2017 року проблема водопостачання села Жавинка активно вирішувалась і в райраді і на загальних зборах села

В січні 2017 року, після попередження про відключення, конфліктна ситуація, яка виникла через відмову жителів села Жавинка сплачувати за послуги КП «Чернігівводоканал», перейшла в стадію розв’язання. Це стало можливим завдяки принциповій позиції голови Чернігівської районної ради Олександра Ларченко, який організував виїзне засідання сесії Киїнської сільради в селі Жавинка та сам прибув для врегулювання проблеми.

За сприяння голови Чернігівської районної ради була проведена зустріч з мешканцями села Жавинка, після якої ще понад 100 мешканців села уклали договори на послуги з водопостачання. Таким чином договори на водопостачання уклали 183 домогосподарства Жавинки.

Після чергового попередження на початку лютого, власники ще трьох домогосподарств уклали угоди на водопостачання

Станом на 10 лютого з різних причин 37 домогосподарств села так і не узаконили стосунки з водопостачальним підприємством. Через це Абонентський відділ КП «Чернігівводоканал» в черговий раз попередив власників про можливе відключення. З одного боку КП «Чернігівводоканал» не може спонукати громадян до укладення договорів, а з другого – не може постачати воду громадянам, які не є абонентами підприємства.

Оскільки частина будинків села використовується як дачі лише в літній період, а в декількох будинках взагалі ніхто не проживає, їх власники не вважають за потрібне становитися абонентами КП «Чернігівводоканал» та отримувати послуги на законних підставах. Про те, що в разі відключення від водопостачання, власникам будинків, які захочуть відновити воду в своїй оселі, доведеться пройти всю процедуру підключення (від отримання техумов до сплати за підключення) всі мешканці Жавинки були попереджені.

Фактично, керівництво КП «Чернігівводоканал» зробило все можливе, щоб мешканці села отримували якісну питну воду. У власників осель, які заплановані на відключення, ще є час до 17 лютого 2017 року, щоб звернутися до Абонентського відділу КП «Чернігівводоканал» та укласти договори на водопостачання.

Довідку з питання підключення до послуг КП «Чернігівводоканал» можна отримати за телефонами абонентського відділу: 614-662, 673-000. Або за адресою:

м. Чернігів, вул. Генерала Бєлова, 2 (час роботи: з понеділка по четвер – з 8 до 17 год., у п'ятницю – з 8 до 16 год.).

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

13/02/2017

Написати нам