В Чернігові триває промивка магістральних водопроводів

Як ми вже повідомляли раніше, якість питної води в будинках залежить не тільки від стану магістральних мереж Чернігова, за які відповідає КП «Чернігівводоканал», але й від стану внутрішньобудинкових мереж, за які відповідають ЖЕКи, ОСББ та управляючі компанії. Проведені в літній період обстеження показали, що, нажаль, в усіх обстежених будинках не тільки не промивали будинкові мережі, але взагалі відсутня технічна можливість проведення такої промивки!

Перевірки, що проводяться по скаргах абонентів, свідчать що в будинках, яким по 40-60 років жодного разу не промивали будинкові мережі! Там навіть немає технічної можливості проведення промивки. А це означає, що будь-яке коливання води підіймає осад в трубах будинку і несе його прямісінько в крани споживачів. Фактично, таким чином ЖЕКами, ОСББ та управляючими компаніями зводиться нанівець вся робота КП «Чернігівводоканал» щодо забезпечення якості питної води.

У зв’язку з тим, що Водоканал відповідає лише за обслуговування мереж до зрізу стіни багатоквартирного будинку, якість води в самому будинку мають забезпечувати організації, що його обслуговують – промивка мереж, як і інші роботи, закладена в квартплаті, яку щомісяця сплачують мешканці. Подавати артезіанську воду в будинок з засміченими трубами – це, як налити чистої джерельної води в брудне відро!

КП «Чернігівводоканал» в черговий раз звертається до організацій, що займаються обслуговуванням будинків з проханням забезпечити промивку будинкових мереж в рамках підготовки до зимового періоду експлуатації, що, в свою чергу, стане гарантом чистої води у абонентів.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

13/09/2018

Написати нам