У Чернігові затвердили нові технологічні нормативи використання питної води

Рішення «Про затвердження Поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води комунальним підприємством «Чернігівводоканал» Чернігівської міської ради» виконком міської ради прийняв 4 квітня. Затвердження таких норм є вимогою законодавства України.

Фактично, ці нормативи стосуються лише використання води на технологічні потреби КП Чернігівводоканал». Будь-якого впливу на тарифи для споживачів не передбачається, - прокоментували в інформаційній стужбі комунального підприємства.

Відповідно до законодавства, поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води розробляються кожним підприємством окремо згідно з діючими методиками та встановлюються строком на п’ять років.

Термін чинності діючих нормативів, затверджених рішенням виконавчого комітету міської ради № 65 від 03.03.2014, закінчується 10 квітня 2019 року. Затвердження індивідуальних технологічних нормативів використання питної води для підприємства, яке надає послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, є обов'язковою умовою отримання дозволу на спеціальне водокористування. У разі неприйняття нормативів це б загрожувало значними штрафними санкціями надавачу послуг.

На замовлення КП «Чернігівводоканал» нові нормативи використання питної води було розроблено ТОВ «Компанія екологічного інжинірингу «ЕКОКОМПАНІ». Також нормативи вже погоджені у встановленому порядку Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації та сектором Державного агентства водних ресурсів України у Чернігівській області.

Нормативи мають сприяти забезпеченню раціонального використання водних ресурсів, стимулюванню КП «Чернігівводоканал» до зменшення втрат питної води під час її виробництва, транспортування та розподілення, оптимізації собівартості послуг з централізованого водопостачання та водовідведення в місті Чернігові.

Прес-служба Чернігівської міської ради

04/04/2019

Написати нам