Реконструкція водопроводу ведеться з випереджанням графіка

З випередженням графіка проводяться роботи по реконструкції магістрального водопроводу на вулиці Гагаріна в Чернігові. Роботи виконуються в рамках інвестиційної програми КП «Чернігівводоканал» за рахунок обігових коштів підприємства. Завершення робіт передбачається вже в середині липня.

Заміну магістрального сталевого водопроводу діаметром 300мм на пластиковий водопровід діаметром 160 мм було розпочато ще у 2016 році. Але через несприятливі погодні умови та ряд інших чинників, на ділянці в 910 метрів підрядна організація спромоглася виконати лише 50% від планової заміни труб.

В 2017 році «Чернігівводоканал» відмовився від послуг підрядників та розпочав реконструкцію водопроводу по вулиці Гагаріна своїми силами. За планом, на час проведення робіт, починаючи з 10 травня, було передбачено повне перекриття руху транспорту на цій вулиці. Але враховуючи те, що в місті через дорожні роботи перекрито багато магістральних вулиць, повного перекриття руху транспорту по вулиці Гагаріна так і не відбулося. Навіть тролейбус маршруту №5 продовжував працювати за спеціально затвердженим графіком.

Не дивлячись на складні умови, спеціалісти КП «Чернігівводоканал» планують завершити прокладання труб вже на початку липня. Після цього будуть проведені роботи по відновленню асфальтобетонного покриття  та благоустрою місця проведення робіт.

Зазначимо, що за планами підприємства в цьому році має бути виконано ще ряд реконструкцій ділянок водопроводу в центральній частині міста та роботи по реконструкції каналізаційних колекторів. Чимало часу також приділяється питанню відновлення оглядових колодязів та заміні люків на магістральних вулицях міста. Підготовка до зимового періоду експлуатації ведеться на каналізаційних очисних спорудах, насосних станціях водопроводу і каналізації та інших об’єктах КП «Чернігівводоканал».

 

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

21/06/2017

Написати нам