Програма встановлення лічильників води виконана на третину

Станом на другу декаду грудня 2017 року на території обслуговування КП «ЖЕК-10» та КП «Новозаводське» закінчено виконання заявок громадян на встановлення лічильників холодної та гарячої води за «Програмою встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки». Зазначимо, що наразі виконуються лише заявки, які надійшли до КП «Чернігівводоканал» до серпня 2017 року (перший етап Програми). За договором роботи з встановлення лічильників виконує ТОВ «Факел».

Скільки лічильників встановлено

Взагалі, станом на 12 грудня, до абонентського відділу КП «Чернігівводоканал» надійшло 2084 заяви. По програмі на 2017 рік буде забезпечено виконання приблизно 1700 заявок. Інші перейдуть на 2018 рік. Назвати точну кількість заявок, які будуть виконані по Програмі 2017 року неможливо через те, що кількість лічильників, що встановлюється у помешканні, визначається лише після обстеження квартири. У зв’язку з архітектурними особливостями будинків, кількість лічильників води варується від одного до чотирьох.

На сьогодні лічильники гарячої та холодної води встановлені в 568 помешканнях громадян, які отримують субсидію на комунальні послуги та подали заяву на встановлення лічильників до абонентського відділу КП «Чернігівводоканал». Що ж до кількості встановлених лічильників, то це майже 1300 приладів обліку гарячої та холодної води.

Чому виконання програми затрималося

«Програма встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки» була затверджена рішенням 16 сесії Чернігівської міської ради 28 лютого 2017 року. Але перші лічильники було встановлено лише 7 вересня 2017 року. Причина затримки старту Програми банальна: чотири рази, через невідповідність документації, відсутність пропозицій та інші причини процедури закупівель були визнані такими, що не відбулися!

Як з’ясувалося, купити в Україні якісні лічильники за розумну ціну просто не реально! Так, можна закупити імпортні лічильники води, але їх ціна майже вдвічі вища за українську продукцію. А в Україні виробництво лічильників, нажаль, не є стабільним. Купити сотню-другу приладів обліку можна без проблем. А коли мова заходить відразу про 4000 приладів – пропозицій не надходить.

Як підсумок процедури закупівель: лічильники були закуплені у вітчизняного виробника ПАТ «Електротермометрія» м. Луцьк за ціною 204 грн. з ПДВ (враховуючи доставку до Чернігова) шляхом процедури переговорів.

Станом на 29 вересня на КП «Чернігівводоканал» з Луцька надійшло 1700 лічильників: 650 – гарячої та 1050 – холодної води. Програмою на 2017 рік було передбачено закупівлю 4000 лічильників, але з листопада продукція від ПАТ «Електротермометрія» м. Луцьк на склади КП «Чернігівводоканал» не надходила.

15 листопада 2017 року керівництво ПАТ «Електротермометрія» повідомило про тимчасове призупинення виробництва лічильників води і обіцяло виконати договірні зобов’язання лише на початку 2018 року.

Такий стан справ не влаштовував КП «Чернігівводоканал». Підприємство звернулося до виробника з вимогою виконати умови договору до кінця поточного року. Було отримано обіцянку відновити виробництво з 20 грудня 2017 року і закрити договірні зобов’язання до кінця року.

Виконання Програми 2017 року триває

Як ми зазначили, виконання Програми 2017 року в будинках на території обслуговування КП «Новозаводське» та КП «ЖЕК-10» практично закінчено. В деяких квартирах лічильники не було встановлено через аварійний стан будинкових мереж. Там роботи будуть відновлені після того, як ЖЕКи повідомлять про заміну аварійних водопроводів.

З 18 грудня розпочнеться встановлення лічильників в будинках на території обслуговування КП «Деснянське» та ОЖБК. У зв’язку з відсутністю лічильників гарячої води, прилади обліку будуть встановлюватись в квартирах з колонками де використовується лише холодна вода. По Програмі 2017 року має бути встановлено ще 2700 приладів обліку.

Для прискорення виконання Програми за 2017 рік, з січня 2018 року КП «Чернігівводоканал» планує створити декілька бригад, які будуть встановлювати лічильники паралельно з підрядною організацією ТОВ «Факел».

У 2018 році буде встановлено ще 6000 лічильників води

Вартість холодної, а особливо, гарячої води змушує людей з невисокими доходами економити на використанні цих комунальних послуг. Тому потреба в приладах обліку води у громадян, які отримують субсидії, не зменшується. Для виконання Програми 2018 року, в січні розпочнеться чергова процедура закупівлі лічильників гарячої та холодної води. Відповідно до Програми, затвердженої депутатами Чернігівської міської ради, на 2018 рік заплановано встановлення 6000 лічильників.

Прийом заяв від громадян щодо включення до «Програми встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям міста Чернігова на 2017-2020 роки» проводиться в приміщенні абонентського відділу КП «Чернігівводоканал» за адресою: м. Чернігів, вул. Київська, 14,А.

 

Довідки та консультації з питання участі в Програмі та встановленні лічильників води можна отримати за телефоном в Чернігові: (0462) 614-662.

Інформаційна служба КП "Чернігівводоканал"

 

13/12/2017

Написати нам