Колектор по вулиці Молодчого буде перекрито

«Через суттєвий знос самопливного каналізаційного колектору діаметром 600 мм на ділянці до 300 метрів від вулиці Шевченка в напрямі вулиці Савчука, «точковий» ремонт труб визнано недоцільним. Наразі розробляється проектна документація по реконструкції колектору довжиною до 800 метрів і аварійна ділянка поруч з будинком №8 по вулиці Олександра Молодчого буде включена на заміну вже в цьому році», – прокоментував ситуацію щодо аварійно-відновлювальних робіт на колекторі головний інженер КП «Чернігівводоканал» Юрій Федорченко.

Взагалі ділянка колектору діаметром 600 мм від вулиці Шевченка в напрямі вулиці Савчука буда виконана із залізобетону ще у 1976 році і фактично відпрацювала свій ресурс. Газова корозія, що виникає через високу концентрацію агресивних речовин в стічних водах, призвела до значної руйнації не тільки труб колектору, але й оглядових колодязів на ньому.

На фото: Проведення аварійно-відновлювальних робіт 29.01.2018. На останньому фото добре видно стан кілець оглядового колодязю. Стан труб колектору - в рази гірший

Стан колектору вдалося дослідити лише після проведення земельних робіт та демонтажу оглядового колодязю. Фактично, залізобетон втратив свої властивості і відновлення ділянки колектору не є доцільним, – вирішила комісія дослідивши стан конструкцій.

30 січня аварійні бригади КП «Чернігівводоканал» засипали піском місце демонтажу оглядового колодязю (демонтаж проводився 29.01.2018), та провели розкриття ділянки дороги, з-під якої дощовими водами практично повністю вимило ґрунт. Ця ділянка дороги також буде засипана піском. У середу, 31 січня пісок на обох ділянках буде ущільнено та вже 01.02.2018 – перекрито щебнем. Заміна колектору на пластиковий буде проведена влітку 2018 року після узгодження та затвердження проектної документації.

На фото: Роботи з перекриття колектору 30.01.2018

На час перекриття зазначеної ділянки колектору стічні воду направлені на каналізаційно-насосну станцію КНС-1 по резервній схемі. Будь-яких перебоїв з відведенням каналізаційних стоків , пов’язаних з перекриттям ділянки колектору не буде. Ситуацію контролює служба каналізаційних мереж КП «Чернігівводоканал».

 

Треба зазначити, що з 2018 року пріоритетними в роботі КП «Чернігівводоканал» стануть реконструкції водопровідних та каналізаційних мереж а також заходи, направлені на покращення якості питної води в Чернігові. Про це на ранковій нараді у Чернігівській міській раді 30 січня доповів керівник підприємства Сергій Малявко.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

30/01/2018

Написати нам