До уваги абонентів!

Останнім часом, через аварійний стан будинкових мереж, в Чернігові поширилось відключення багатоквартирних житлових будинків від мереж питного водопостачання. Відключення проводять організації, що обслуговують житлові будинки. При цьому забезпечення мешканців будинків питною водою ними не проводиться.

Наголошуємо, що відповідно до законодавства, КП «Чернігівводоканал» відповідає за постачання води до фундаменту будинку. Далі, від фундаменту до квартири абонента наступає відповідальність організації, яка обслуговує будинок. Аналогічна ситуація і з водовідведенням від будинку. Точкою розподілу є перший колодязь біля багатоповерхового будинку. Тому, у разі засмічення будинкових мереж, громадяни мають звертатися до організації, яка обслуговує їх будинок, а не дзвонити в диспетчерську службу КП «Чернігівводоканал».

Звертаємо вашу увагу на те, що обов’язок щодо утримання в належному технічному стані, здійснення технічного обслуговування та ремонту внутрішньобудинкових мереж, вжиття заходів щодо ліквідації аварійних ситуацій відноситься до обов’язків виконавця послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій цілком і повністю полягає на організації, що обслуговують будинки.

У випадках, коли аварійна ситуація склалася у будинкових мережах, КП «Чернігівводоканал» може надати допомогу з усунення аварійних ситуацій або здійснити підвезення питної води виключно у разі письмового звернення та оплати послуг організаціями, що обслуговують будинки.

При цьому, у разі виконання робіт, пов’язаних з припиненням водопостачання будинків, які виконує КП «Чернігівводоканал» на зовнішніх мережах, підвезення питної води водопостачальним підприємством забезпечується постійно.

У разі аварій на внутрішньобудинкових мережах телефонуйте до контакт-центру УЖКГ за цілодобовим безкоштовним номером телефону 0-800-50-93-50.

У разі виникнення аварійної ситуації на зовнішніх мережах водопроводу або каналізації, просимо повідомляти до аварійно-диспетчерської служби КП «Чернігівводоканал» за цілодобовим безкоштовним номером телефону 0-800-50-50-51.

Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

 

06/02/2019

Написати нам